top of page

Embodied Yoga

 

"In deze tijd hebben we het harder nodig dan ooit."

Yoga is lichaamswerk, werk dat we nodig hebben om het zenuwstelsel in balans te brengen. Embodied yoga is het bewegen van het lichaam en de adem, langzaam en bewust. We hebben vertrouwen en veiligheid nodig in ons lichaam om patronen te kunnen veranderen die ons belemmeren. Vanuit veiligheid ontstaan nieuwe perspectieven. 

 

Vaak wordt vergeten dat lichaam en geest heel sterk met elkaar verbonden zijn. De manier waarop ik yoga doorgeef heeft om die reden niet tot nauwelijks te maken met regels en ‘alignment’. Heb je longen? Dan ben je aan het juiste adres. Het is namelijk de adem die ons in het lichaam brengt, in het huidige moment.
Mijn manier van lesgeven is gericht op het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn en om weer in contact te komen met de de gevoelservaring. 

Our body


Het lichaam, ons voertuig, bestaat uit bindweefsel.
Fascia (bindweefsel) is een van de belangrijkste bevindingen van de afgelopen tijd. Stress en onderdrukte emoties uiten zich in pijn en een beperkte bewegingsvrijheid wat zich vertaalt naar verkleefd of uitgedroogd fascia.

Verzachting ontstaat waneer we onszelf bewust worden van onze adem en daarmee automatisch uit de vecht- en vluchtmodus stappen. Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen wanneer het zenuwstelsel in de rustmodus komt. Door bewust en langzaam te bewegen brengen we fluidity terug in het lichaam, dat is waar vrijheid ontstaat.

 

Yin, Vinyasa Flow & Hatha Based


Alles is aan verandering onderhevig en zo ook mijn practice. Er is steeds meer informatie over het lichaam beschikbaar, die ik vanuit trainingen en ervaring verwerk in mijn lessen. 

Mijn lessen kennen grondbeginselen in de Yin, Vinyasa Flow en Hatha.
Yin lessen zijn gebaseerd op het vinden van veiligheid in poses die voor langere tijd worden aangehouden. Hierdoor ontstaat in combinatie met het tot rust brengen van het zenuwstelsel de mogelijkheid voor het bindweefsel om te hydrateren.
Vinyasa Flow en Hatha zijn meer gericht op het fysieke bewegen. Er is aandacht voor kracht, mobiliteit en soepelheid door middel van een flow. Een flow ontstaat door het lichaam te voelen en daar in mee te bewegen. Het is en blijft namelijk altijd jouw werk op de mat.

bottom of page